Posted on

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk?

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk?

A Reclar egy hipoallergén galvanikus peeler, amely otthoni használatra most több „modern” technológiát is ajánl:  ultrahangos bőrtisztítást, galvanizálást, ezekkel egyidejűleg pedig LED-es terápiát is alkalmaz vörös és kék fénnyel.

Elsőre nagyszerű technológiának tűnik. De felmerülhet a kérdés: vajon otthoni használatra mindez biztonságos-e?

Kezdjük szépen az elejétől. Pontosan mi is a bőr ultrahangos tisztítása?

Ez egy bőrtisztítási folyamat egy különleges készülékkel, amely ultrahang hullámokat és magas frekvenciás rezgést hoz létre, ezzel eltávolítva a kihalt bőrsejteket és fiatalítva a bőr külső rétegét.

Más szóval, ez a mechanikus peelig egyik formája, amely hatással van a bőr felső 3 rétegére. A szakértők az arckezelés egyik legfinomabb formájaként ismerik el. A bőr felületére való hatással segít nekünk:

 • jelentősen javítani az aknék állapotát
 • mélyen kitisztítani a betömődött pórusokat
 • finoman kisimítani a bőr felületét és ezzel enyhíteni a ráncok megjelenését
 • javítani a bőr hemodinamikáját és anyagcseréjét
 • mély hidratálást és liftinget biztosítani

Az ultrahangot, mint közismert tény, már régóta biztonságosan használják a gyógyászatban különböző vizsgálatokhoz. Otthoni használatnál azonban nagyon fontos a jó minőségű készüléket használata, amely megfelel a minőségi tanúsítvány követelményeinek, amivel a RECLAR rendelkezik.

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 21

Az ultrahangos tisztítás alapjaiban véve bármilyen korosztálynak ésbármilyen bőrtípusnak megfelel. Bizonyosbőrbetegségek azonban kivételt képezhetnek, így ebben az esetbena peeler otthoni használata előtt szakmai tanácsot kell kérni a dermatológusától.

A RECLAR kivételesen hatékony a pórusok felületi eltömődésekor. Rendszeres használattal szépen megtisztítja a bőrt, csökkenti az eltömődött pórusok számát, javítja a bőr minőségét és állapotát, és így jelentősen meghosszabbítja a professzionális szépségszalonok látogatása közötti időt.

A termék használata javasolt a következő esetekben:

 • akné
 • hegek és pigment foltok az akné után
 • kitágult pórusok
 • „fáradt” bőr
 • öregedés jelei a bőrön
 • és egyebek :o)

A termék használata nem javasolt a következő esetekben:

 • kardiostimulátor
 • arcideg bénulás
 • szív- és érrendszeri, valamintonkológiai betegségek
 • terhesség és szoptatás
 • pikkelysömör és egyéb krónikus bőrbetegség
 • couperosa

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 22

A teljesség érdekében néhány szó a fényterápiáról

A LED-light emiting therapy (fényterápia) egy népszerű, nem invazív bőrkezelési mód, pattanásokkal, napkárosodott bőrrel és más bőrbetegségekkel szemben. A terápia elvégzésére lehetőség adódik dermatológiai klinikán vagy szépségszalonban, megfelelő készülék használatával pedig akár otthon is.

A kezelés különböző fényhullámhosszokat használ a bőr természetes gyógyulási folyamatainak előhívására. Az eredmény elérésére több kezelésre van szükség.

A kék fény csökkenti a faggyúmirigyek aktivitását, és így javítja a pattanások tüneteit, valamintElpusztítja a bőr felületén gyulladást okozó baktériumokat (Propionibacterium acnes).

A vörös fény csökkenti a gyulladást, javító hatással van a hegekre és enyhíti az öregedési jeleit, azáltal, hogy hat a bőr sejtekre – a fibroblastok a kollagén termeléséért felelnek.

És mire kell nekünk a kollagén? Ez az a fehérje a bőrben, amely fontos szerepet játszik a gyógyulásban. A kor előrehaladtával termelése csökken és a bőr gyengülni kezd, ezért jó ezt a vörös fény segítségévelpótolni.

A LED fényterápia segítségével több bőrproblémát is gyógyítani lehet:

 • pattanások
 • bőrgyulladás
 • fakóbőr
 • hegek gyógyulása és egyéb gyulladásos folyamatok

A LED fényterápia egyik legnagyobb előnye a biztonság. A vizsgálatok szerint kiváló biztonsági profillal rendelkezik. A kezelés nem gerjeszt UV sugarakat, ezért a rendszeres használatra is alkalmas.,nem okoz égési sérüléseket és az összes bőrtípusra biztonságos.

Hogyan kell használni a peelert?

A peelert a tisztított, enyhén nedves bőrön kell használni, abban az esetben pedig, ha a bőr kiszárad, spray vagy vatta tamponok segítségével, ásványvízzel kell nedvesíteni.

Aktív anyagokkal, például szalicilsavval vagy glikolsavval ellátott kozmetikumok szintén felhasználhatók a bőr tisztítására, ám ezek a hatóanyagok nem alkalmasak a bőrbe történő bedolgozásra, és irritáló hatásúak lehetnek. Ha csökkenteni szeretnénk az irritáció kockázatát, a Cetaphil, Cerave vagy a Toleriane od La Roche Posay tisztító készítményeket ajánlott választani.

A RECLAR peeler csomagolásában a célnak megfelelő nagyon jó kezelési útmutató található, ezért itt erről nem beszélünk részlesebben.

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 23

A használat után száraz vagy összehúzódott bőr érzete lehet.  Bőrpír általában nem jelentkezik. Az így előkészített bőrre a bőr típusának vagy az aktuális szükségletnek megfelelő maszkot lehet felvinni. Hogy milyen szépségápolási készítményeket használ, összességében jelentéktelen, mivel a RECLAR segítségére lesz a legjobb ápolási hatás elérésében, és a legtöbbet hozza ki majd a bőrápolási rutinjából.

A RECLAR a bőr állapotának javításával és tisztításával és a galvanikus folyamattal javítja az általunk használt szérumok és krémek hatóanyagainak felszívódását a bőrbe. A rendszeres tisztítás ideje alatt csökken az exfoliáció szükségessége, de a galvanikus- és fénykezelést minden nap biztonságosan használhatjuk. Az én kedvenc termékeim, maszkok és szérumok, amelyeket például a RECLAR peelerrel használhat, az alábbi ábrákon láthatók.

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 24

Hidratáló, nyugtató és vitamindús az ANNEMARIE BÖRLIND-től.

A hidratáló szérum használata szintén megfelelő, de ez a bőr típusától és a kívánt preferenciáktól függ.

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 25

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 26

A RECLAR peeler előnyei, retinoidokkal társítva

Saját magam is használok retinoidokat a bőrápolási rutinomhoz, konkrétan az egyik leghatékonyabb retinoid formát, a 0025% zselés tretinoint.  A tretinoin hatóanyagként eredetileg pattanások kezelésére szolgáló gyógyszer volt. Idővel bebizonyosodott, hogy a pácienseknél nemcsak az aknék állapotának javulása ment végbe, hanem a ráncok „kisimítódása”, a bőr erősödése, a pigment foltok halványodása is.

Mint egy varázslat, amely a tretoint az egyik leghatékonyabb anti-aging összetevővé tette. Normál használatra én a könnyebben elérhető formát, a Retinolt vagy a Retinaldehyd választanám.

A peeler segít a retinoid által okozott exfoliációban

A retinoidok erőssége és irritációs képessége miatt a RECLAR peelert nem használtam a készítmény bőrbe való bedolgozására. A bőr nagyon jól megbirkózik az ezt követő túlzott hámlással, amelyet kezdetben a retinoid terápia okoz.

Többféle módon harcolhat ezellen, például különféle típusú peelinggel – valamilyen laza enzimatikus vagy finom szemcsés krémmel, amelyeket én ebben az esetben nem ajánlok. A RECLAR nálam a fokozott hámlással kiválóan megbirkózott. Az én esetemben egyáltalán nem történt irritáció, mert a kezelés nagyon könnyű. Könnyű kézzel kell használni, csak nem szabad rányomni a bőrre.

A RECLAR használata otthoni kezelésre sikeresnek bizonyult és hosszú ideig rendszeresen fogom használni. Hiszem, hogy Önnél is megálljs majd a helyét és az Ön befektetését kiegyensúlyozza majd a szebb és jobb minőségű bőre.

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 27

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 28

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 29

(Forrás: www.medicalnewstoday.com, www.cosmetology-info.com, www.masterpieceskinrestoration.com, www.shape.com, www.dermstore.com, www.byrdie.com)

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 30

A nevem Katarína Bieleszová, általános orvostudományi szakot végeztem és rehabilitációval foglalkozom, de eredeti szakirányom és az életem végéig tartó vonzerő továbbra is a dermatológiához kapcsol, amelyre szabadidőmet szentelem.

Nagyon örülök, hogy ma már nagyobb rátekintésem van a bőrápolásra,és arra is, hogy otthoni környezetben hogyan segíthetünk és kaphatunk magas minőségű kezelést.

Nagyon sokáig kerestem a hatékony, de enyhe exfolációs készüléket,és csak a RECLAR teljesítette pontosan az elvárásaimat.