Posted on

Hipoallergén Reclar peeler

Hipoallergén Reclar peeler

Te is azt érzed olykor-olykor , hogy annak ellenére, hogy az arcbőrödnek elegendő ápolást nyújtasz, vagyis megfelelően leszeded róla a sminket, rendszeresen áttisztítod, alkalmazod rá a szérumokat és a krémeket, valahogy mégsem az igazi? A pórusok így is eldugulva, az arcod tele pattanással , a ráncaid mélyebbek, a bőröd pedig összességében elszürkült és teljesen petyhüdt? A sikertelenség oka épp az lehet, hogy az arcbőr nem volt eléggé alaposan megtisztítva, és a használt készítmények nem képesek behatolni mélyebben a bőrrétegbe, egyszerűen csak annak felületén maradnak.

Hogy jobban megértsd, mi is történik a bőröddel, lássuk, mi is a rendeltetése, illetve, hogy miből áll össze:

A bőröd elsősorban egy védekező szerepet tölt be. Leegyszerűsítve, egy élő szűrő, ami megakadályozza, hogy a szervezetedbe káros anyagok jussanak. Ezért, az általában használt kozmetikai készítmények túlnyomó többségének i áthatolása ezen a rétegen igencsak korlátozott. Ha ez nem így lenne, akkor például egy kiadós fürdő után a tested olyan mértékben felvenné a vizet, mint egy szivacs 🙂

A bőr három rétegből áll:

Epidermisz (felhám), Dermisz (irha) és Hipodermisz (bőralja)

A bőr legfelső rétege – az Epidermisz – átlagban 1 mm vastagságú (a legvékonyabb a szemek körül és az ajkakon, a legvastagabb pedig a háton), túlnyomórészt elszarusodó sejtekből áll. Meghatározza a bőröd textúráját, nedvességét és színét. Megújulása megközelítőleg 4 hétig tart. A kozmetikai készítmények szokásos (tehát kézileg történő) felvitele esetén, a mennyiség legnagyobb része fennakad ezen a rétegen, illetve elnyelődik ebben. 

A bőr kinézetében kulcsfontosságú szerepe van a Dermisz rétegnek, ami összetételét illetően nem más, mint kollagén és elasztin. Az életkor előrehaladtával a kollagén termelődése csökken, neked pedig azon kell fáradoznod, hogy pótold azt, ami a fibroblaszt serkentése által érhető el. Ebben a rétegben jönnek létre a pattanások.

Az utolsó réteget a Hipodermisz alkotja, amely gyér, zsíros kötőszövetekből áll.

Hogy elérhesd a hatóanyagok minél hatékonyabb bejutását a bőrrétegbe, ki kell használnod a rendelkezésre álló technológiákat – ilyen például  a Reclar márkájú multifunkciós peeler, amelyikben több olyan eljárás ötvöződik, ami képesek javítani az arcbőr minőségét. A Reclar peeler pengéje 99,9 százalékos tisztaságú, 24 karátos arannyal van bevonva. Az arany pozitív hatásaira már a régi egyiptomiak is rájöttek, akik ennek tulajdonították a fiatalságot és a szépséget. Az arany segít a bőr megújulási folyamatában, kiiktatja a mérgező anyagokat, erőteljesebbé teszi a bőr vérkeringésének mikrocirkulációját, valamint oxigénnel dúsítja a bőrt.

Hipoallergén Reclar peeler 1

A hipoallergén Reclar peeler funkciói 

Elsősorban vizes peeling funkcióról – lökéshullámú ultrahangos arcbőrtisztításról – van szó. A tanúsítvánnyal ellátott Reclar Peeler 28 és 30 kHz közötti hullámhosszon működik, ami a kutatások szerint a legkedvezőbb frekvenciatartomány az arcbőr hatékony kitisztításához. (Elvégzett tanulmányok és tesztek során bizonyítást nyert, hogy magasabb rezgésszám nem fejt ki megfelelő hatást, épp ellenkezőleg, túlságosan irritálja, sőt károsítja az arcbőrt.) Ez az epidermisz felső rétegeire van hatással, ahonnan eltávolítja a bőrréteg elhalt részecskéit, ezzel pedig javítja a kozmetikai készítmények – tonikumok, szérumok – mélyebb felszívódását a dermisz rétege felé, ahol mélyrehatólag kitisztítja az eldugult pórusokat és komedókat. A peeling funkció használatánál az arcbőrt állandóan nedvesen kell tartanod egy vizes tamponnal, a peeler mozgási iránya ún. antigravitációs – alapjában véve alulról kezdődően felfelé és kifelé haladva. Az alkalmazás gyakorisága a bőr típusától függ.

Egy további funkciója a G-Blue – ez a funkció két technológia kombinációja: galvanikus áram- és fényterápia. A galvanikus áram eljut a bőr mindegyik rétegébe, azokat ellátja vérrel, valamint serkenti a nyirokkeringést, ami által lokális detoxikáció folyik le. A G-Blue funkción belül az áram negatív polaritásra van beállítva, amit dezinkrusztáció megnevezéssel jelölnek. Ez a pórusok felszabadításának, a komedók felszámolásának, a túlsúlyban lévő bőrfaggyú felszívódásának, valamint a bőr meglágyításának képességében rejlik. Ezzel egyidőben a 400 – 470 nm* hullámhosszú kék fény is kifejti hatását (fényterápia), amely fertőtlenít és hat a pattanások ellen, mivel felszámolja a Propionium-törzsbe tartozó baktériumokat, amelyek azok kialakulásáért felelősek. Van egy kellemes mellékhatása is: javítja a pattanások utáni sebhelyek állapotát. A G-Blue funkció használatánál az arcbőrt vízalapú szérummal kell ellátni.

* A kék fény 400 – 470 nm mértékegységben kifejezett értéke a fény bőrön való áthatolási mélységét adja meg. A RECLAR G-Blue 470 nm értékhez rendelkezik tanúsítvánnyal.

A G-Red funkció  szintén két technológia kombinációja: galvanikus áram- és fényterápia. Ezesetben a galvanikus áram pozitív polaritásra van beállítva, amit iontoforézis megnevezéssel jelölnek. Az iontoforézis segítségével jól bedolgozhatod a liftinget és a hidratálást elősegítő hatóanyagokat, amelyek felszívódása a szokásos alkalmazásokkal összevetve így akár tízszer  intenzívebb is lehet. Az áram eljut a bőr mindegyik rétegébe, és a fibroblasztok serkentésével elősegíti a kollagén-termelődést. Ekkor 600 – 700 nm* hullámhosszú vörös fény fejti ki hatását, ami serkenti a vérkeringést, javítja a bőr rugalmasságát és állagát, kisimítja a ráncokat, jótékonyan hat az arcbőr által elszenvedett sérülések gyógyulására, továbbá összébb húzza a pórusokat és jelentős mértékben növeli a kollagén szintet. Ez a program egyebek közt kiválóan alkalmas a „fáradt”arckifejezésben szenvedő hölgyek részére. 

* A vörös fény 600 – 700 nm mértékegységben kifejezett értéke a fény bőrön való áthatolási mélységét adja meg – a legmélyebbre képes behatolni. A RECLAR G-Red 635,5 nm értékhez rendelkezik tanúsítvánnyal.

Fényterápia, áthatolás az arcbőr egyes rétegein:

Hipoallergén Reclar peeler 2

Optimális értékek eléréséhez és az arcbőr mindenik rétegének serkentéséhez előnyös kihasználnod a rendelkezésre álló technológiákat, amelyek nélkül a kozmetikai készítmények csak az arcbőr felületén maradnak. Ugyanilyen fontos a rendszeres és hosszútávú alkalmazás is. Ne feledd, hogy a bőröd megújulása 4 hétig is eltart! Hölgyeim, hadd kívánjak mindegyikünknek gyönyörű, selymes arcbőrt!

Posted on

Egy hölgy tapasztalatai a sok közül: Eredmények a RECLAR Peeler 12 napos használatát követően

Egy hölgy tapasztalatai a sok közül: Eredmények a RECLAR Peeler 12 napos használatát követően

Szeretnénk bemutatni Önöknek Michaela egészségügyi nővért, aki megosztotta velünk a RECLAR Peeler terméknek az arcbőrén való használata előtti és utáni fotóját. Mivel Michaela az Intenzív osztályon dolgozik, ahol naponta nagy kockázatú páciensekkel kerül érintkezésbe, nemcsak légzésvédőt, hanem még az azt fedő szokásos arcmaszkot és védőpajzsot is viselnie kell. Egyebek mellett tehát arcbőrére a munkájával együtt járó körülményke is hatással vannak.. A RECLAR Peeler rövid, mindössze 12 napi használatát követő tapasztalatai valóban csodálatra méltóak, ezért úgy döntöttünk, közzétesszük Michaela véleményét.

pastedGraphic.png

Mi ösztönözte arra, hogy épp a RECLAR Peeler terméket válassza? Milyen elvárásai voltak?

Az Önök Peeler termékére teljesen véletlenül akadtam rá. Már hosszabb ideje fontolgattam, hogy többet törődjek a bőrömmel, mivel a kozmetikai szalonok rendszeres látogatása sajnos nem járt szemmel látható eredménnyel. Állandóan bőrproblémáim voltak, a jelenlegi „maszk-korszak” mellékhatásai pedig igencsak megmutatkoznak az arcomon. Az arcmaszk alatt a bőröm nem képes szellőzni, bepállik, irritálttá és pórusossá , egészében véve elgyötörtté válik. Figyelmesen átolvastam minden visszajelzést, minden használattal kapcsolatos ajánlást, valamint az Önök termékeiről szóló, elégedettséget kifejező bejegyzést, és úgy döntöttem, kipróbálom. Elvárásaim elsősorban a bőröm tisztításához, a pórusok összehúzásához  és az arcbőr összárnyalatának egységesebbé tételéhez kapcsolódtak. A ráncok kezelése számomra egy kellemes bónuszt jelentett.

Mióta használja a RECLAR terméket?

Az Önök Peeler termékét egy hónapja használom.

Történt valamilyen változás azóta?

Bátran állíthatom, hogy az arcbőröm már az első komplett kezelés után megváltozott. A pórusok összehúzódtak, a bőr árnyalata kivilágosodott. Az egészséges arcbőr alapja persze a minőségi kozmetikum, amit a Galvanikus Peeler alaposan bedolgoz az arcbőrbe, emelve ennek hatását. A RECLAR-t a szérummal váltakozva kombinálom.  Hogy milyen az eredmény?

Úgy hiszem, a Használat előtt / Használat után készült fotók mindent elárulnak.

pastedGraphic_1.png

Milyen gyakran applikálja a RECLAR Peelert és melyik hatását részesíti előnyben?

Ultrahangos peelinget hetente kétszer  használok, s mivel az, mint minden mélyre ható intenzív tisztítás, enyhén kiszárítja a bőrt, szükséges azt a peeler további hatásaival kiegészíteni, amelyek a bőrt a szérum használatával kombinálva – ellenkezőleg – táplálják.

A kékfényes terápiát naponta alkalmazom, miután eltávolítottam a sminket és kellőképp megtisztítottam arcbőrömet. A pirosfényes terápiát minden este alkalmazom, az éjjeli krémek bedolgozása után.

Ajánlaná a RECLAR terméket ismerőseinek?

A Galvanikus Peelert mindazoknak ajánlanám, akiknek gondot jelentproblémás bőrük. A magasabb vételár ellenére azt kell mondanom, hogy egy ilyen befektetés mindenképpen megéri. A bőröm profi szinten kezelhető otthonom kényelméből, ami a jelenlegi helyzetre való tekintettel nagy előnyt jelent.

Pótolható-e Ön számára a RECLAR Peeler?

A RECLAR Peeler, hatásait illetően, amelyek kölcsönösen kiegészítik egymást, egyedülálló. Ezek együttvéve tökéletes harmóniát kölcsönöznek az arcbőrnek. Az üzletekben rengeteg hasonló bőrápoló készítmény kapható, én pedig végre rátaláltam arra, ami nekem a legjobb, és egészen biztosan nem cserélem másra, mivel ezzel tökéletesen elégedett vagyok.

Van valamilyen, a szépségrutint illető saját tippje, amelyet szeretne megosztani az olvasóinkkal? 🙂

Lehet, hogy kissé bolondosan fog hangzani, de rendszeres intim pillanataim az Önök Peelerével vannak.

Mindenesetre úgy gondolom, hogy minden nő szívesen tartja meg a saját nagybetűs SZÉPSÉGNAPJÁT, legyen az egy habfürdő a kádban, egy tökéletes pedikűr, egy arcpakolás (mellékesen, amiben kegyetlenül szexisek tudunk lenni), vagy bármi hasonló. A lényeg, hogy meg kell magunknak engedni egy kis időt erre, és semmiképp sem szabad magunkat elhanyagolni.

Minden egyes nőben megvan a sajátságos szépség, és mindannyian megérdemeljkük a saját magunkra áldozott időt. ❤️

Köszönjük a beszélgetést! 

Posted on

A BŐR HIDRATÁLÁSA

A BŐR HIDRATÁLÁSA

A rendszeres és alapos hidratálás a természetes szépség kulcsa

A bőr hidratálása számomra a belső és a külső gondoskodás egybefűződése, amit semmiképp sem kellene alábecsülni. A rendszeres és alapos hidratálás a természetes szépség kulcsa.

Bőrünk sok mindent árulhat el rólunk, éppen ezért szükséges róla mindenre kiterjedően gondoskodnunk, elsősorban éppen a hidratálást illetően! Ahogy a bőr öregszik és kihatással vannak rá a káros befolyások – mint pl. a napozás, életforma, kevés alvás, stressz, száraz levegő stb. –,a zsírosodás természetes folyamata alábbhagy. Később aztán fokozatosan kezdi elveszteni vízkészletét, ami pontosan a ráncok kialakulásában, a bőr rugalmasságának elvesztésében, valamint a száraz és érdes bőrfelületben nyilvánul meg, és a bőr egyre inkább úgy kezd kinézni, mint egy aszalt szilva. Mivel ezek a káros befolyások, amelyek a bőr kiszáradását eredményezik, állandó hatással vannak ránk, folyamatosan szemmel kell tartanunk bőrünket, és biztosítanunk kell számára az állandó utánpótlást.

A bőr szépségét legnagyobb mértékben a helyes táplálkozás és a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele képes befolyásolni, tehát a megfelelő folyadékpótlás és a helyes táplálkozás betartása a mindenképpen szükségszerű tökéletes arcbőr megtartása érdekében. Nálam a bőr hidratálásához az olajok jótékony hatása vált be (olíva olaj, argánia-olaj, makadám-olaj, kókuszolaj, ligetszépe-olaj, jojoba, stb.). Ezek – egyrészt belsőleg, másrészt külsőleg használva – elősegítik a bőr táplálását. Egy további csemege pedig, ami nemcsak, hogy ízletes, hanem egyben intenzív hidratáló hatású is, és segít búcsút inteni a ráncoknak, az avokádó.
Kedvenceim közé tartozik a külsőleg használható bambuszvaj is. Nagyszerű regenerációs és gyulladásgátló képessége van. Gyakran használják bőrbetegségek, pattanások és apró hegek kezelésére. Egyik előnye, hogy a felkenést követően gyorsan felszívódik és hosszantartóan hidratál.
Egy újabb csoda, ami jót tesz a bőrnek, az Aloe Vera, amelynek a nedve valóságos varázshatással van a bőrre: szépen kisimítja és megfinomítja. Legyen az pattanás, ránc, vagy apró heg kezelése, az Aloe Vera a hűtőmből semmiképp nem hiányozhat.

Ez idáig a bőr természetes anyagokkal történő ápolásáról beszéltem, amelyeket saját magam is használok, most pedig áttérünk a látványos csomagolású különböző csodaszerekre: hidratáló szérumok, krémek, arcpakolások, amelyek mind a legjobbakat ígérik bőrünket illetően.

A hidratáló készítmények segítenek kialakítani a bőrön egy védőréteget a külső behatásokkal szemben, így megakadályozva a káros anyagokbejutását. A hidratáló krémek egyrészt frissen tartják a bőrt, ám emellett egyéb funkciójuk is van. Egy védőréteget képeznek a bőrön, majd felszívódnak a szaruréteg sejtjei közé, ahol megakadályozzák a kiszáradást, ezzel elősegítve a bőrréteg szárazságának csökkentését. Rendkívül hatékonyak a tökéletesen kiegyensúlyozott összetételű szérumok is, amelye ideális arányban tartalmaznak hidratáló- és hatóanyagokat. Amennyiben intenzív hidratáló- és tápanyag-ellátást szeretne biztosítani bőrének, ajánlom az arcpakolások rendszeres alkalmazását. Elvégre mindenki rugalmas, hidratált bőrre vágyik, bőrtípustól vagy életkortól függetlenül.

A BŐR HIDRATÁLÁSA 3

A bőr megfelelő hidratálása és védelme érdekében napközben számomra nagymértékben bevált a tápláló kamélia-kivonatot tartalmazó Ion Mist ionizációs szpré használata. Nem csupán a kedvezőtlen hatásokkal szemben védi a bőrt, hanem mélyrehatóan hidratálja is azt. Használata mindennapjaim szerves részévé vált, és ideális kiegészítő gondoskodást nyújt a bőrömnek. Sőt, nagyszerűen szolgál a smink rögzítéséhez is, annak szétkenődése nélkül. A kamélia-kivonat, valamint a bőrt ragyogóvá tevő tápanyagok bódító illata – kész költemény.

A bőr hidratálásának ugyanakkor megvannak a maga örök szabályai is, amelyeket jó, ha ismerünk, mivel az az igazság, hogy minden nő hibátlan, gyönyörű bőrről álmodik, de sajnos – az előrehaladó életkorral – nem mindenki áldoz rá olyan mértékű ápolást, mint amit bőrük megérdemel és megkíván. Igazából mindez csak önfegyelem és következetesség kérdése… elvégre az edzőterembe egy-két alkalommal történt betévedés sem eredményezhet senkinek szuper hasizmokat, nemde?😀

A BŐR HIDRATÁLÁSA 4

A bőrápolást illetően hasznos lehet elsajátítani egy kellemes szertartást, aminek minden nap örülhetünk. És hogy ez a napi rutin minél kellemesebb és legfőképp hatékony legyen, ajánlom hozzá a RECLAR peelert, amely az én szettem elengedhetetlen részévé vált. A RECLAR Peeler kék és vörös fényterápiás módszere biztosítja valamennyi különböző csodaszer – szérumok, krémek és arcpakolások, vagy mondjuk a természetes olajok, illetve vajak – mélyreható felszívódását, és . maximális mértékben fokozza a hidratáló csodaszerek hatásait.

Továbbá, bizalommal ajánlom a kozmetikus szalonokban és dermatológiai tanácsadóknál tett látogatásokat. Óvatosnak kell lenni, mivel manapság rengeteg fajta készítmény vesz körül bennünket, amelyek segíthetnek, de akár árthatnak is, ezért fontos szakemberek tanácsát meghallgatni arról, hogy mi is az, ami bőrünknek a legjobb!

Ahhoz viszont, hogy én magam is adhassak egy tökéletes tanácsot, nem kell szakinak lennem…
A sikerhez vezető út a KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG!😘

A cikk szerzője Baum Vilma, professzionális smink-szakértő, a Make-up Institute Prague előadója

Posted on

Galvanikus vizes peeler: Az ultrahangos peeling hatásai

Galvanikus vizes peeler: Az ultrahangos peeling hatásai

Ultrahangos vizes peeling

A galvanikus peeler frekvenciája 28 kHz, amely alacsony frekvencia érték, de ezzel egy időben nagyon erős, erőteljes bőrbehatolással és stabilitással rendelkezik. A 28 kHz ultrahangú hullámok képesek terjedni a vízben, mivel megfelelően illeszkednek a víz hullámhosszához.  Tekintettel az emberi test nagy víztartalmára (kb. 70%) a peeling nagyon jó hatást fejt ki.

Az ultrahangos peeling hatásai

Peeling módGalvanikus vizes peeler: Az ultrahangos peeling hatásai 5

 • Tartományhatás

Eltávolít, tisztít, fertőtlenít és hámlasztja a bőr és a pórusok hulladékait

Aranyozott penge

 1. A penge tiszta arany (99,9%) bevonata
 2. Csökkenti az allergiát
 3. A magas elektromos vezetőképesség növeli a galvanikus szinergiahatást
 4. Az arany antibakteriális hatással rendelkezik

Galvanikus vizes peeler: Az ultrahangos peeling hatásai 6

Galvanikus áram

Az áram a testben és az emberi szövetekben folyamatos és szabályos áramlássalkering, revitalizálja a szövetet és kedvezően befolyásolja a test kémiai és fizikai reakcióit.

A galvanikus készülék tulajdonságai

A galvanikus készülék anóddal és katóddal rendelkezik. A peeler a pozitív és a negatív pólusokon megjelenő kémiai változásokat alkalmazza. Az aktív és az inaktív elektródok hatására az áram hatékonyabban hatol a testbe.

Áteresztőképesség

A tápláló ampulla és esszencia bőrbe hatolásának hatása

Lifting

A hámréteg szálai a gerjesztett ultrahang segítségével vannak aktiválva, amelyek segítenek a ráncok és a bőr rugalmasságának kezelésében.Galvanikus vizes peeler: Az ultrahangos peeling hatásai 7

G-Blue mód: Lúgos reakció: (katód )-))

Galvanikus vizes peeler: Az ultrahangos peeling hatásai 8

 • Feszültség: Magas (40 mV)/ Alacsony (-4,36 V)
 • Növeli a bőr vérellátását a negatív elektródon (-) lévő lúgos reakció révén, ezzel javítva a vérkeringést és segítve a bőr relaxációját a neuronstimulációs hatáson keresztül.
 • Kék (470 nm hullámhossz) LED (1 mm transzilluminációval). A bőr hámszövete nyeli el. Serkenti a porfirint, hogy több oxigént termeljen a sejtben, ami segít a bőr fertőtlenítésében és a pattanások kezelésében. Egy egyetemi tanulmány kimutatta, hogy a bőr 470 nm-es LED-del történő besugárzása a bőr sérülésének helyén elősegítette a sebgyógyulást.

G-Red mód: Savas reakció (anód (+))

Galvanikus vizes peeler: Az ultrahangos peeling hatásai 9

 • Feszültség: Magas (4,48 V)/ Alacsony (80 mV)
 • Segít újra helyreállítani a bőr savas rétegét a pozitív elektródon (+). Ezenkívül fehérítő hatással rendelkezik a pigmentes helyeken és segít a bőr regenerációs képességének javításában, valamint a regenerációs folyamat támogatásában.
 • A vörös (624 nm hullámhossz) LED (2mm transzillumináció) behatolhat a felhámba, serkenti a mitokondriumokat és aktiválja az ATP (adenozin-trifoszfát) képződését, ami elősegítheti a rugalmasság javítását, minimalizálja a ráncokat és lelassítja az öregedés jeleinek feltűnését a bőrön.

Vizsgálati jegyzőkönyvGalvanikus vizes peeler: Az ultrahangos peeling hatásai 10

 

Posted on

A ráncok és az aknék elleni legnépszerűbb terápia? A bőr galvanizációja

A ráncok és az aknék elleni legnépszerűbb terápia? A bőr galvanizációja

A bőr és az arc galvanizálása elsősorban rendkívül hatékony ráncterápiaként ismert, dekiváló eredményeket mutat a pattanások elleni küzdelemben is! Mi is az a galvanizáció és hogyan segíthet az Ön bőrének? Ebből a cikkből megérti, hogy miért van a galvanizációs arcvasaló a legkorszerűbb öregedésgátló trendek között.

5 ragyogó érdekes tény az arc galvanizálásáról

 • A ráncok és az aknék elleni legnépszerűbb terápia? A bőr galvanizációja 11A bőrápolás szakértői a galvanizálást ártalmatlan arcfelvarrásnaknevezik — tűk használata nélkül segít eltüntetni a ráncokat
 • Gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezért hatékonyan harcol az aknékkal szemben
 • A galván kezelés kellemes masszázsként működik: egy erősebb vízfolyással lehet összehasonlítani, ám egyáltalán nem fájdalmas.
 • Minden bőrtípusra alkalmas, beleértve a nagyon érzékeny bőrt is, és számos előnnyel rendelkezik
 • A szépségiparban már 50 éve alkalmazzák

Mi is az a galvanizáció és hogyan működik?

Ismeri a kozmetikában gyakran használt galvanizálás szót,  de pontosan nem tudja, hogy mi az és hogy hogyan is működik? Röviden összefoglaljuk Önnek a galvanizálás titokzatos elvét.

Kezdjük a műszaki résznél. Ne aggódjon, nem merülünk bele semmilyen bonyolultrészletbe. Galvanizálás közben alacsony feszültségű elektromos áram használódik, amely speciálisan kozmetikai célokra és esztétikai beavatkozásokra van tervezve. A bőr galván kezelésekor a bőrhöz egyenáramvezetődik, amely stimulálja a bőrsejteket.

A galván készülékek rendszeres használatakor az alacsony áram hatásának köszönhetően a bőr lágy és tiszta lesz. Az Ön bőre így megszabadulhat az összes szennyeződéstől, szép simává és feszessé válhat .

A galvanizálásnak köszönhetően a kozmetikai szerek jobban felszívódnak. A bőr mélyebb rétegébe, a dermiszbe jutnak, ahol kollagént és elasztint termelnek. Így segíti a galvanizálás a bőr belülről való táplálását.. Javítja a hidratációt és az arc vérkeringését, aminek köszönhetően a bőr tápláltabbá és ragyogóbbáválik.

A ráncok és az aknék elleni legnépszerűbb terápia? A bőr galvanizációja 12Mennyibe kerül?

A galván kezelés költsége szalononként változhat, mivel ezt a folyamatot többször is el kell végezni, és a rendszeres szalonlátogatás költséges. A galván bőrvasaló megvásárlása azonban, amellyel otthon is galvanizálhat, sokkal takarésosabb.

Ne akarjon azonban minden áron megtakarítani! Jó minőségű készüléket kell kiválasztani, mert a galván hatás láthatóan eltérő lehet. Otthoni bőrápoláshoz például. a  RECLAR készüléketis használhatja, amelyet már több mint 1000 elégedett ügyfelünk használ rendszeresen.

Galván bőrvasaló otthonra: Miért tartozik az öregedésgátló trendek közé

Már a harmincas éveiben nemtetszéssel észlelte a vékony vonalak és ráncok megjelenését az arcán? A jelenlegi stressz szintjét és a káros környezeti tényezőket figyelembe véve nem csoda, hogy a bőrünk hamarabb megöregszik.

Itt valóban a galván áram segíthet, amelyik segít helyreállítani a bőr rugalmasságát és szó szerint „megfeszíti” a bőrt. Kiváló védekezést nyújt a ráncok ellen. Ennek köszönhető hogy a galván bőrvasaló helyet kap a jelenkori öregedésgátlótrendek között , és amiért tanácsos minél hamarabb elkezdeni az alkalmazását.

Ha már régóta hiába vásárolja a legdrágább ránctalanító krémeket, mivel  az eredmények még mindig nem láthatók, ne aggódjon! Még ebben a szakaszban sem késő elkezdeni a galván kezelést. Az ügyfeleink tapasztalataiból tudjuk, hogy a RECLAR galván készülékmég a 65 év feletti nők esetében is segített. Ennek köszönhetően teljes mértékben ki tudja használni a kozmetikai termékek hatásait, és így egyszerűen, otthon, rendszeres használattal finomíthatja a bőr és a ráncok szerkezetét.

Galván bőrvasaló az aknék ellen? Reclar készülékkel valókezelés előtt és után

Mint ahogyan már fentebb ismertettük, a galván kezelés nemcsak a ráncok eltávolítására jó: a bőr kitisztításának és a szennyeződés pórusokból való eltávolításának köszönhetően segít a bőrgyulladás kezelésében is.

Nemcsak az aknék megelőzésére szolgál, hanem helyreállítja a sérült szöveteket és felgyorsítja a bőr gyógyulását. Így segít Önnek megszabadulni a kellemetlen és csúnya pattanásoktól, amelyek bizonyára nagyon aggasztóak tudnak lenni.

Monika Mrlinová értékelésébentalálunk egy példát a galván kezelés és a kék fény együttes hatására, amely szintén az aknék ellen nyújt védelmet,. Győződjön meg a fényterápia és a galván kezelés csodás hatásáról előtte és utána!

A ráncok és az aknék elleni legnépszerűbb terápia? A bőr galvanizációja 13

„ A Reclar készüléket először is azért vásároltam meg, mert az arcomon aknék jelentek meg. Ezek mély, fájdalmas csomók voltak, amelyek egyáltalán nem néztek ki jól. A peeler természetesen nem segítettazonnal, de a rendszeres reggeli és esti használattal két hónapon belül megszabadultam az aknéktól…”

Nem megfelelő galván kezelés

Noha az eddigi eredmények szerint az alacsony elektromos áram nem káros az egészséges emberek számára, vannak olyan esetek, amikor a galván kezelés hatásait jobb elkerülni .Agalván kezelés nem alkalmazható például olyan emberek esetében, akik szívritmusszabályozóval élnek vagy szív elégtelenségben szenvednek. Szintén kerülniük kell a galván kezelésta várandósnőknek illetve azoknaka személyeknek, akiknek a szervezetében fém implantátum van.

Ha cukorbetegségben, epilepsziában vagy súlyos pajzsmirigybetegségben szenved, a galván készülékek használata előtt kérjen tanácsot a kezelőorvosától.

Hogyan kell alkalmazni a galván kezelést otthon?

Gratulálunk, hogy a galván készülékmegvásárlása mellet döntött otthoni használatra! Most már csak a rendszeres használat választja el Önt a szép bőrtől. Megfelelő készülékkel az otthoni galván kezelés egyáltalán nem nehéz, így ezért nem kell aggódnia. Az eljárás a következő:

 1. Tisztítsa meg az arcát a már megszokott szerrel, vagy végezzen peelinget.
 2. Vigye fel a bőrére a kedvenc maszkját, szérumot vagy krémet.A ráncok és az aknék elleni legnépszerűbb terápia? A bőr galvanizációja 14
 3. Kapcsolja be a készülék galván funkcióját (a Reclar eszközesetében a kék vagy a vörös fény funkciója), és helyezze arcbőrére, amelyen belülről kifelé kell mozognia.
 4. Enyhe bizsergést fog érezni, amely jelzi, hogy a készülék működik.
 5. Abban az esetben, ha a folyamat közben a szérum vagy a krém kiszáradt, vízzel nedvesítse meg az arcbőrét.
 6. A galvanizálást néhány percig végezze (a RECLAR készüléka megfelelő idő elteltével alaphelyzetbe áll át).
 7. És ezzel készen is vagyunk! A galvanizálás után valamilyen krémet is felvihet a bőrére, vagy hagyhatja aktiválódni a galvanizálással bevitt szerek hatását.

Na ugye, hogy egyszerű? Ha igazán jó minőségű galván kezelést szeretne, és ezt alá akarná támasztani a fényterápia hatásával is, olvasson még többet a RECLAR készülékről.

 

Ezt isolvassa el…

Fényterápia: Mire képes a vörös illetve a kék fény?
Az ionizáció varázsa: Hogyan működik az ION Mist spray?

Posted on

Az ionizáció varázsa: Hogyan működik az ION Mist spray?

Az ionizáció varázsa: Hogyan működik az ION Mist spray?

Biztosan hallott már az ION Mist spray csodálatos hatásáról. Az ION Mist egészen más, mint a többi bőrfrissítő. Ionizálja ésmélyen hidratálja a bőrt, amely így  szép sima és táplált marad. Hogyan működik az ionizáció és mit ad a bőrnek? Sok érdekes információval szolgálhatunk, amelyek biztosan érdekelni fogják Önt!

5 rövidtény az ionizációrólAz ionizáció varázsa: Hogyan működik az ION Mist spray? 15

 • Ionizáció közben a levegő kis részei elektromosan töltött ionokká válnak.
 • Az ionizáció segít a bőrnek a víz és a tonik felszívódásában. A tápanyag áthalad a bőr rétegein és a mélyen hidratálja azt.
 • A negatív ionok, vagyis az anionok harcolnak a baktériumokkal, és védelmet nyújtanak ezek elszaporodása ellen.
 • Az orvostudomány 1890 használja az ionizációt. Manapság az orvostudománybanpéldául a túlzott izzadás csökkentésére vagy a sérülések kezelésének felgyorsítására használják.
 • A kozmetikában az ionizáció csodálatos hatásamég a XX. század kezdetén jelent meg, Ruth D. Maurer kozmetikus által, aki az életének nagy részét erre szentelte

Az ionizáció varázsa: Hogyan működik az ION Mist spray? 16Száraz bőr, amelyen krémek és maszkok  sem segítenek?

Lehet, hogy Önnek is ismerősaz érzés. A fürdőszobájában egy egész sor kozmetikai szer áll, beleértve a krémeket és a maszkokat is. Megpróbál elegendő folyadékot inni ésegészséges ételeket fogyasztani Mindezek ellenére azonban reggel, amikor felviszi a sminket, bőre pillanatok alatt kiszárad és kényelmetlen húzó érzést érez.

Hogy lehet hogy ezek minőségi kozmetikai szerek, amelyeket minden nap használ, egyáltalán nem működnek?

Ez valószínűleg annak tudható beköszönhető, hogy a nedvesség nem képes teljes mértékben felszívódni a bőrébe. A kozmetikai szerek a bőrhöz tapadnak, de nem szívódnak elég mélyre és így elvesztik hatásuk nagy részét. A bőre száraz marad, Ön pedig úgy érezheti, hogy minden próbálkozása hiábavaló.

És itt jön képbe az ionizáció. Az ION Mist spray gondoskodik arról, hogy a nedvesség mélyen bejusson a bőrbe és szó szerint mélyről hidratálja a bőrt. Nézzük csak meg, hogy hogyan is működik ez.

Hogyan működik az ionizáció?

Ionizáció közben negatív töltésű ionok, ún. anionok keletkeznek. Lehet, hogy már hallott a légfrissítőkről, amelyek szintén az ionizáció elve alapján működnek. Az anionok könnyű, negatív töltésű ionok, amelyek kimutatható hatással vannak az ember egészségére és pszichikai állapotára. Egyes tanulmányok szerint stimulálják az agyi tevékenységet, javítják a memóriát, a mentális és fizikai Az ionizáció varázsa: Hogyan működik az ION Mist spray? 17teljesítményt. Az ION Mist spraynek köszönhetően Ön is átélheti ezt a csodálatos hatást.

A negatív ionok hatására jelentősen megnövekszik a bőr felszívóképessége. A kozmetikai termékek mélyebben beszívódnak a bőrbe, így Ön a szerek mindenhatását kihasználhatja és örökre elbúcsúzhat a száraz bőrtől.

Milyen módon növeli az ionizáció a bőr felszívóképességét?

A bőrünk mindig kationos, vagyis pozitív elektromos töltésű. Az ION Mist spray elektrolizálja a levegőt és negatív töltésű anionokat hoz létre, amelyeket a bőr, mint a mágnes, magához vonz.  Az anionoknak köszönhetően a nedvesség mélyen felszívódik a bőrbe és ráadásul „be is záródik” oda.

Míg a hagyományos spray a bőr felületén marad és gyorsan elpárolog, az ION Mist használatával az ionizált tonik a bőr belsejébe jut.

Fertőtlenítés és hatékony küzdelem a baktériumokkal

Az anionok további csodálatos tulajdonsága az, hogy felveszik a harcota baktériumokkal és védelmet nyújtanak az elszaporodásuk ellen. Ezt a tulajdonságát használják kia kórházban az orvosok és a védőnővérek a sebek, bőrbetegségek és égési sérülések kezelésekor. Az ION Mist alkalmazásakor Ön is biztosan minden nap értékelni fogja ezt az előnyt.

Ez ugyanis a következő 24 órára védelmet nyújt az Ön bőrének a baktériumok és a külső hatások ellen. És hogy a fertőtlenítés is tökéletes legyen, az ionizációs spray fehér UV LED fényt tartalmaz, amely a spray minden használatakor világít. A fény fertőtleníti a benne lévő folyadékot, amely így  teljesen tisztán kerül a bőrre.

Hidratálás száraz környezetben? Naponta többször is

A tonik szétszórására felhasznált vibrációnak köszönhetőenaz ION Mist ködszerű molekulákat hoz létre. A bőrön így nem maradnak cseppek és a tonik teljesen felszívódik a bőrbe. Ennek köszönhetően Ön nemcsak reggel, hanem napközben is élvezhetiaz ION Mist csodálatos hatását.

Az ION Mist-et sminkelésre is fel lehet használni, amelyik nem kenődik el. És bár az ION Mist napi egyszeri használattal is egész napra védelmet nyújt a bőrének, azt javasoljuk, hogy a nagyon száraz környezetben naponta többször is frissítse fel a bőrét. Szeretné kipróbálni az ION Mist sprayt és teljes mértékben kihasználni az ionizáció hatásait? Válasszon ki egyet az e-üzletünk kínálatában lévő két színváltozatból!

 

Ezt isolvassa el…

Fényterápia: Mire képes a vörös illetve a kék fény?
A ráncok és az aknék elleni legnépszerűbb terápia? A bőr galavanizálása

Posted on

Fényterápia: Mire képes a vörös illetve a kék fény?

Fényterápia: Mire képes a vörös illetve a kék fény?

A vörös és a kék fény egyre népszerűbbek úgy a szépségszalonokban, úgy az otthoni bőrápolásban is. A LED technika segít az aknék gyógyításában, csökkenti a gyulladást és harcol az öregedéssel. Hogyan is működik? Összegyűjtöttükés megosztjuk Önnel a fényterápiával kapcsolatos érdekes információkat!

5 rövidtény a fényterápiáról

 • A LED fényterápia többféle hullámhosszokat alkalmaz, beleértve a vörös és kék fényt is.
 • Eredetileg az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete használta a hegek kezelésére.
 • A vörös fényt manapsága ráncok simítására használják a szépségiparban
 • A kék terápia az aknék kezelésre használatos
 • Először a fényterápia csak a szalonokban volt elérhető, ma már azonbanotthon is használható.

Biztonsági tájékoztató

 • A többi típusú fényterápiától eltérően a LED diódák nem tartalmaznak UV sugarakat.
 • Normálhasználatra biztonságos, a LED fényterápia ugyanis nem okoz égési sérülést
 • A kék és a vörös fényt probléma nélkül mindennap használni lehet
 • Biztonságos minden bőrtípusra és –színre.

A fényterápia története

A LED fényterápiát már a 90-es években használta az Amerikai Egyesült Államok HaditengerészeteNo nem azért, mert a katonákat annyira érdekelte volna a bőrük szépsége, hanem mert a fényterápia segített  a sebek gyors gyógyításában és a sérült izomszövetek regenerálásában.

Valamivel később a LED fényt elkezdték használni kozmetikai célokra is. Megállapították, hogy a különböző hullámhosszúságok és frekvenciák  növelik a kollagént, kisimítják a bőrt és csökkentik az öregedés tüneteit, a pattanások és ráncok előfordulását. A fény nem tartalmaz UV sugarakat, így alkalmas a mindennapi használatra, még otthoni környezetben is.

Hogyan működik a vörös fény?Fényterápia: Mire képes a vörös illetve a kék fény? 18

A vörös vagy az infravörös fény az epidermisz (a bőr külső rétege) kezelésére szolgál. A bőrre való alkalmazáskor az epidermisz elnyeli a fényt és stimulálja a kollagén fehérjéket.

A bőr több kollagénnel rendelkezik és simábbnak valamint teljesebbnek tűnik, ami a vékony vonalak és ráncok megjelenését csökkenti. A feltételezések szerint a vörös LED-es fény csökkenti a gyulladást és javítja a vérkeringést, ezáltal a bőr egészségesebbé és ragyogóbbá válik.

Fényterápia: Mire képes a vörös illetve a kék fény? 19Hogyan működik a kék fény?

A kék fényű LED terápia a faggyúmirigyekre összpontosít. Ezek szükségesek a bőr és a hajzsírosságához, de hiperaktívvá válhatnak, és túlzsíros bőrhöz illetve pattanások megjelenéséhez vezethetnek.

A kék LED fényterápia ezeket a faggyúmirigyeket célozza meg és kevésbé aktívvá módosítja őket. A kék fény a bőr alatt megöli azokat a baktériumokat, amelyek az aknék megjelenését stimulálják, amely segíthet a komoly pattanások kezelésében, beleértve a cisztákat és csomókat is.

A kék fény gyakran a vörös fénnyel együtt használatos, amely segít az aknék gyógyításában, csökkenti a hegesedést és gyulladásgátló hatásokat idéz elő. Egyes tanulmányok szerint a kék LED-es kezelés javíthatja a harmadfokú égési sérüléseket is.

 

összehasonlító tanulmány a szabad gyökök kék és vörös fény általi eltávolításának képességéről – a fényterápia fiatalító hatása

Biztonság és lehetséges mellékhatások

Mint ahogy már mondtuk, a fényterápia nem tartalmaz UV sugarakat, ezért a bőrkezelés biztonságos módszerének tekintik. Az eljárásártalmatlan, kevés kockázattal jár, és nem okozhat tartós bőrkárosodást.

Ennek ellenérenem árt óvatosnak lenni, például olyan gyógyszerek használatakor, amelyek növelik a fényérzékenységet, vagy ha az arcon aktív bőrkiütés jelentkezik. A mellékhatások nagyon ritkák, egyes esetekben bőrpír, kiütés, gyulladás vagy csalánkiütés fordulhat elő, de használat befejeztévelmindezelmúlik.

Mikorra várhatóak a LED terápia eredményei

Az első változások a bőrön kb. 10 használat után várhatóak. A fényterápiát tanácsos rendszeresen és ismételten alkalmazni, mert egy idő után a test sejtjei megújulnak. A bőrnek újra kollagénra lesz szüksége és további aknék képződése is elkezdődhet. Ebben állaz otthoni készülék legnagyobb az előnye, amelyet nyugodtan minden nap használhat.

Próbálja ki a vörös és kék fény hatását a  RECLAR peelerrel!

 

Ezt isolvassa el…

A ráncok és az aknék elleni legnépszerűbb terápia? A bőr galavanizálása
Az ionizáció varázsa: Hogyan működik az ION Mist spray?

Posted on

Fertőtlenítés UV fénnyel? Az ION Mist sprayben ezt is megtalálja

Fertőtlenítés UV fénnyel? Az ION Mist sprayben ezt is megtalálja

Az UV fénnyel történő fertőtlenítés az egyik legnépszerűbb fertőtlenítő technika a víz, vagy akár az otthoni környezet fertőtlenítésére, de az egészségügyben is. Az UV fény, amely a mi ION Mist készülékünknek is része, harcol a baktériumokkal és a vírusokkal, fertőtleníti a sprayben lévő folyadékot, így védi a bőrünket a szennyeződésektől. Hogyan is működik az UV fertőtlenítés? A cikkünkben választ kap erre!

5 tény az UV általi fertőtlenítésről, amelyeket eddig talán még nem ismert

Fertőtlenítés UV fénnyel? Az ION Mist sprayben ezt is megtalálja 20

 • A napfény hatásait már 1877-ben felfedezték.
 • Később megállapították, hogy fertőtlenítő hatással csak a spektrum egy része rendelkezik: az UV fény.
 • 1910-ben Marseilleben beindították az első UV vízkezelő üzemet.
 • Az UV fény megsemmisíti a baktériumok és vírusok DNS-ét és RNS-ét, így megakadályozza a szaporodásukat.
 • Ma már az egészségügyben is használják, fertőtlenítés céljából

Mi is az az UV sugárzás?

Az ibolyántúli fény  egy elektromágneses sugárzás, amelynek a hullámhossza rövidebb a látható fényénél, de hosszabb a röntgensugárzás hullámhosszánál. Érdekes, hogy mi, emberek ezt a sugárzást közönséges szemmel nem látjuk, de egynéhány vadállat, mint például a rénszarvas, rendelkeznek ezzel aképességgel. Az, hogy valójában mit jelent ez számukra, a tudósok számára máig is rejtély maradt.

3 UV fény-típus létezik – A, B és C.  Ezek közül a leghatásosabb az UV-C sugárzás, amely rövid távolságon hat, éppen ezért használják ezt a leggyakrabban a fertőtlenítésre.

Hogyan harcol az UV fény a baktériumokkal és a vírusokkal?

Ahogyan azt már megállapítottuk, az UV fénnyel való fertőtlenítés nem is annyira új technológia. Fertőtlenítés UV fénnyel? Az ION Mist sprayben ezt is megtalálja 21Az UV fény fertőtlenítő hatását még a  19. században felfedezték,  ettőlkezdve pedig  széleskörűen használják a víz, a levegő és mindenféle tárgyak fertőtlenítésére. Hogyan is működik ez a fertőtlenítés?

Az ibolyántúli sugárzás megsemmisíti az összes élő szervezetet, beleértve a nem láthatókat is – a baktériumokat és a vírusokat. A baktériumölő sugárzás befolyásolja a baktériumok és vírusok DNS-ét (RNS), aminek köszönhetően megakadályozza az szaporodásukat és további terjedésüket. Az UV sugárzás fertőtlenítő hatásait a leggyakoribb víruson, az influenzán való teszteléssel bizonyították.

Az UV fény és a víz fertőtlenítése

Fertőtlenítés UV fénnyel? Az ION Mist sprayben ezt is megtalálja 22

Annak köszönhetően, hogy az UV sugárzás a baktériumok víztelenítő képességével rendelkezik, leghamarabb a víz fertőtlenítésére alkalmazták. Ez a funkció a mai napig is nagyon népszerű, mivel a az élő környezet vegyi elemekkel való terhelése nélkül biztosítja a víz tisztítását.

A folyadék UV sugárzással való fertőtlenítése valósul mega mi ION Mist spray készülékünkben is.  A folyadék bőrre történő permetezésekor bekapcsol az UV fény, amely átsugározza és fertőtleníti a folyadékot. Ennek köszönhetően a bőrre egyszerűen már a tiszta folyadék kerül. A folyadék fertőtlenítése megakadályozza a baktériumok szaporodását a bőr felületén és ennek köszönhetően a lehető legjobban védi azt a külső hatások ellen.

Fertőtlenítés UV fénnyel az egészségügyben

Az UV fénnyel történő fertőtlenítés jelenleg nagy népszerűségnek örvend. Az egészségügyben is gyakran alkalmazzák a vírusok és baktériumok elleni harcban.

A kórházakban a fertőző betegek után az egész szobát fertőtlenítik, akik fertőző vírusok által okozott különféle betegségekben szenvednek. Az UV fény általi alapos tisztításnak köszönhetően a kórházak teljesen steril környezetet képesek elérni még a magasfokúanfertőző betegek kórtermeiben is.

Érdekli Önt az UV fény fertőtlenítőképessége? Most ki is használhatja ezt a mi ION Mist készülékünkkel, amelyik segít Önnek az alapos tisztításban és  bőrének védelmében!

Posted on

Szérum és maszkok: 5 tipp arra, hogyan használhatjuk ki teljes egészében a hatásukat

Szérum és maszkok: 5 tipp arra, hogyan használhatjuk ki teljes egészében a hatásukat

Aggasztja Önt  fáradt, fakó, élettelen bőre? A hidratáló és világosító szérumok és maszkok szó szerint életet lehelnek a bőrébe. Ám de hogyan kell kiválasztani a megfelelő terméket, és a mi a legfontosabb: hogyan kell hatásukat teljes egészében kihasználni? Ebben a cikkünkben választ kap erre!

1. számú tipp: Válassza ki a bőrének megfelelő maszkot

A piacon nagy számban vannak jelen különböző gyártók maszkjai.  Hogyan kell tehát kiválasztani a megfelelőt? Először is, tisztázza, hogy mit vár a maszktól és hogy mire van szüksége a bőrének. Ezután már csak meg kell ismerkednie  az egyes maszkok összetételével és világossá is válik minden!

Ha száraz a bőre, a hialuronsavat vagy nátrium-hialuronátot tartalmazó hidratáló maszk választását javasoljuk. Ezek az anyagok a bőrt mélyen hidratálják,frissé és táplálttá varázsolják azt. A lágyító hatás köszönhetően jelentősen csökkentik a ráncokat és segítséget nyújtanak  bőre teljes megfiatalításában. Búcsút vehet a kellemetlen vonalaktól a szem és száj körül és a homlokon.

Abban az esetben, ha bőre pattanásoktól vagy kiütésektől szenved, akkor a maszkjából nem szabad hiányoznia a gyulladáscsökkentő anyagoknak. Lehet az például niacinamide, amelyet gyógykezelésekre is használnak. Nagyon jó hatással van a gyulladások, pattanások és kellemetlen nagyobb dudorok formájában megjelenő aknék ellen. A niacinamidet tartalmazó maszk használata megkönnyebbülést hoz Önnek, mivelbőrének nem csak szépséget, de egészséget is biztosít.

Az is előfordulhat, hogy bőre teljesen hibátlan, de Ön mégis úgy gondolja, hogy szüksége lenne a megfiatalítására és ragyogóbbá tételére. Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt maszk tartalmaz-e növényi eredetű kivonatokat. Ezek biztosítják  bőrének a megfelelő vitalitást és adják vissza a frissességet. Erre pedig időről időre mindenikünknek szüksége van.

Milyen maszkot válasszon? Sok különböző típusú maszk létezik, mint például a sűrű, krémszerű maszk, hámlasztó maszk vagy fekete, illetve egyéb színű pasztaszerű maszk.

A mai slágertermék a vászonmaszk, amely használati szempontból nézve nagyon kényelmes – egyszerűen csak fel kell helyezni az arcra, néhány tíz percig hatni hagyni(a konkrét maszktól függően) majd levenni, és már készen is vagyunk.Szérum és maszkok: 5 tipp arra, hogyan használhatjuk ki teljes egészében a hatásukat 23

2. számú tipp: Találja meg a gazdag összetételű minőségi szérumot

Reméljük, hogy sikeresen kiválasztotta az Önnek megfelelő maszkot. A legjobb eredmények elérése céljából szintén javasoljuk a minőségi szérum kiválasztását. Hogy valóban szükség van-e rá, és miért nem elegendőek a maszkok és a krémek? Minden fontosat megtudhati a kozmetikai szérumok hatásáról az alábbiakban.

A szérumok általában magas koncentrációjú aktív anyagokat tartalmaznak, amelyek segítséget nyújtanak a bőre gyorsabb regenerációjában, a maszkokhoz hasonlóan pedig a bőre mély hidratálására szolgálnak és ráncelleni hatást biztosítanak. A hatóanyagok magas koncentrációjának köszönhetően a szérum gyorsabb eredményeket érhet el, mint önmagában a krém vagy maszk,  ezért kiváló kiegészítő. Ez általában egy könnyű emulzió, amely fokozatosan felszívódik a bőrbe, és kiválóan megfelel például az éjszakai krém alá.

A szérumokban is megtalálhatja azokat az anyagokat, amelyekről a maszkokat ismertetve korábban már írtunk. Nátrium-hialuronáttal, niacinamiddal és természetes kivonatokkal soha nem trafálhat mellé. Egy másik anyag, amelyre érdemes figyelnie, az adenozin. Az adenozin javítja a bőre rugalmasságát és még jobban elősegíti a többi fiatalító anyag hatását. Éppen ezértnem szabad hiányoznia az új szérumunkból.

Szérum és maszkok: 5 tipp arra, hogyan használhatjuk ki teljes egészében a hatásukat 24
Az is lehet, hogy már kipróbált néhány minőségi maszkot és szérumot, de a bőrén mégsem észlelt jelentős változást. Hol lehet tehát a hiba? A kutya talán ott lehetelásva, hogy a készítmények nem hatoltak be elég mélyen a bőrbe. Márpedig kár lenne pénzt költeni olyan minőségi kozmetikumokra, amelyek nem szívódnak fel tökéletesen a bőrbe. Ez esetben három dolog van, amit a maszk vagy a szérum jobb felszívódása érdekében tehet.

3. számú tipp: A tökéletesen megtisztított bőrre vigye fel a maszkot és a szérumot

Az első szabály nyilvánvalónak tűnhet, de ez mégsem midig van így. Még akkor is, ha minden nap tökéletesen lemossa a bőrét a sminktisztító tejjel vagy géllel, a bőre a betömődött pórusoktól szenvedhet. A pórusokba beragad a bőr természetes faggyúja, amely kitisztítására a normális tisztítás nem elegendő.

Lehet, hogy szépségszalonokba jár a mély tisztítás céljából, és úgy gondolja, ez Önre nem vonatkozik. De kezét a szívére téve gondolja végig: , milyen gyakran van legalább egy óra ideje is a szépségszalon meglátogatására? A tisztítás után két héttel a pórusok már újból el lehetnek tömődve. A rendszeresség ebben nagyon fontos.

Ha véletlenül is, de megtörténhet, hogy megfeledkezik a bőréről és a szépségszalonba valóeljutásról. Ilyenkor pedig kipróbálhatja az otthoni arctisztítást. Vigyázzon azonban  bőrének kézzel való nyomogatására, amely inkább károsíthatja azt.  Szerencsére léteznek olyan bőrtisztító készülékek, mint például az ultrahangos peeler, amely hatékonyan eltávolítja az összes szennyeződést.

4. számú tipp: Segítse elő a szépségápolási szerek felszívódását bőrébe a galvanizációval

Amennyiben a bőre tökéletesen meg van tisztítva és elő van készítve a szérum vagy a maszk felvitelére, egy újabb lépést ajánlunk, amellyel javíthatja a minőségi kozmetikai szerek hatását. Ez pedig nem más, mint a galvanikus terápia. Mit kínál a galvanikus terápia, és milyen hatásai vannak?

A bőr galvanikus kezelésekor a bőrhöz egyenáram vezetődik, amely stimulálja a bőrsejteket. Ennek köszönhetően a galvanikus terápia a kozmetikai szerek a bőrbe való mélye felszívódását támogatja. Ezek így mélyen a dermisz rétegbe jutnak, ahol kollagént és elasztint termelnek. A galvanizáció így segítséget nyújt a bőr belülről történő táplálásában és fiatalodásában.

A galvanikus terápiához használhatja a RECLAR peelert, amely az ultrahangos peeleren és a galvanikus terápián kívül vörös és kék fényes terápiát is kínál. A fényterápia összes hatásáról a blogunkon található további cikkekben olvashat.

5. számú tipp: Rendszeresen ionizálja  bőrét

Az utolsó, ugyanakkor  nagyon hatékony trükk a kozmetikai szerek bőrbe való mély bejuttatására az ionizáció.  Mi is ez, és pontosan hogyan is megy végbe ez a folyamat?

A bőrünk mindig kationos, vagyis pozitív elektromos töltésű. Ionizáció közben negatív ionok keletkeznek, amelyek alkalmazás közben mágneses hatást hoznak létre és ezzel jelentősen megnövelik a bőr abszorpciós (felszívó) képességét.  Az ionizációnak köszönhetően a kozmetikai szerek így mélyebben szívódnak fel a bőrbe, tehát minden jótékony hatásukat kihasználhatja. A bőr ionizálására egy nagyon hatékony ionizációs sprayt, a RECLAR ION Mist-et használhatja.

Szérum és maszkok: 5 tipp arra, hogyan használhatjuk ki teljes egészében a hatásukat 25

Most már tehát tisztában van azzal, hogyan kell megvédenie a bőrét a teljes kiszáradástól, és hogyan lehetséges az igazán szép és teljes mértékben táplált bőrt elérése. Ha rendszeresen alkalmazza majd a fenti lépéseket, néhány hét alatt garantáltan szép és fiatal bőrt varázsolhat magának.

 

Čtěte také…

Fényterápia: Mire képes a vörös illetve a kék fény?
A ráncok és az aknék elleni legnépszerűbb terápia? A bőr galvanizációja
Az ionizáció varázsa: Hogyan működik az ION Mist spray?

 

Posted on

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk?

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk?

A Reclar egy hipoallergén galvanikus peeler, amely otthoni használatra most több „modern” technológiát is ajánl:  ultrahangos bőrtisztítást, galvanizálást, ezekkel egyidejűleg pedig LED-es terápiát is alkalmaz vörös és kék fénnyel.

Elsőre nagyszerű technológiának tűnik. De felmerülhet a kérdés: vajon otthoni használatra mindez biztonságos-e?

Kezdjük szépen az elejétől. Pontosan mi is a bőr ultrahangos tisztítása?

Ez egy bőrtisztítási folyamat egy különleges készülékkel, amely ultrahang hullámokat és magas frekvenciás rezgést hoz létre, ezzel eltávolítva a kihalt bőrsejteket és fiatalítva a bőr külső rétegét.

Más szóval, ez a mechanikus peelig egyik formája, amely hatással van a bőr felső 3 rétegére. A szakértők az arckezelés egyik legfinomabb formájaként ismerik el. A bőr felületére való hatással segít nekünk:

 • jelentősen javítani az aknék állapotát
 • mélyen kitisztítani a betömődött pórusokat
 • finoman kisimítani a bőr felületét és ezzel enyhíteni a ráncok megjelenését
 • javítani a bőr hemodinamikáját és anyagcseréjét
 • mély hidratálást és liftinget biztosítani

Az ultrahangot, mint közismert tény, már régóta biztonságosan használják a gyógyászatban különböző vizsgálatokhoz. Otthoni használatnál azonban nagyon fontos a jó minőségű készüléket használata, amely megfelel a minőségi tanúsítvány követelményeinek, amivel a RECLAR rendelkezik.

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 26

Az ultrahangos tisztítás alapjaiban véve bármilyen korosztálynak ésbármilyen bőrtípusnak megfelel. Bizonyosbőrbetegségek azonban kivételt képezhetnek, így ebben az esetbena peeler otthoni használata előtt szakmai tanácsot kell kérni a dermatológusától.

A RECLAR kivételesen hatékony a pórusok felületi eltömődésekor. Rendszeres használattal szépen megtisztítja a bőrt, csökkenti az eltömődött pórusok számát, javítja a bőr minőségét és állapotát, és így jelentősen meghosszabbítja a professzionális szépségszalonok látogatása közötti időt.

A termék használata javasolt a következő esetekben:

 • akné
 • hegek és pigment foltok az akné után
 • kitágult pórusok
 • „fáradt” bőr
 • öregedés jelei a bőrön
 • és egyebek :o)

A termék használata nem javasolt a következő esetekben:

 • kardiostimulátor
 • arcideg bénulás
 • szív- és érrendszeri, valamintonkológiai betegségek
 • terhesség és szoptatás
 • pikkelysömör és egyéb krónikus bőrbetegség
 • couperosa

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 27

A teljesség érdekében néhány szó a fényterápiáról

A LED-light emiting therapy (fényterápia) egy népszerű, nem invazív bőrkezelési mód, pattanásokkal, napkárosodott bőrrel és más bőrbetegségekkel szemben. A terápia elvégzésére lehetőség adódik dermatológiai klinikán vagy szépségszalonban, megfelelő készülék használatával pedig akár otthon is.

A kezelés különböző fényhullámhosszokat használ a bőr természetes gyógyulási folyamatainak előhívására. Az eredmény elérésére több kezelésre van szükség.

A kék fény csökkenti a faggyúmirigyek aktivitását, és így javítja a pattanások tüneteit, valamintElpusztítja a bőr felületén gyulladást okozó baktériumokat (Propionibacterium acnes).

A vörös fény csökkenti a gyulladást, javító hatással van a hegekre és enyhíti az öregedési jeleit, azáltal, hogy hat a bőr sejtekre – a fibroblastok a kollagén termeléséért felelnek.

És mire kell nekünk a kollagén? Ez az a fehérje a bőrben, amely fontos szerepet játszik a gyógyulásban. A kor előrehaladtával termelése csökken és a bőr gyengülni kezd, ezért jó ezt a vörös fény segítségévelpótolni.

A LED fényterápia segítségével több bőrproblémát is gyógyítani lehet:

 • pattanások
 • bőrgyulladás
 • fakóbőr
 • hegek gyógyulása és egyéb gyulladásos folyamatok

A LED fényterápia egyik legnagyobb előnye a biztonság. A vizsgálatok szerint kiváló biztonsági profillal rendelkezik. A kezelés nem gerjeszt UV sugarakat, ezért a rendszeres használatra is alkalmas.,nem okoz égési sérüléseket és az összes bőrtípusra biztonságos.

Hogyan kell használni a peelert?

A peelert a tisztított, enyhén nedves bőrön kell használni, abban az esetben pedig, ha a bőr kiszárad, spray vagy vatta tamponok segítségével, ásványvízzel kell nedvesíteni.

Aktív anyagokkal, például szalicilsavval vagy glikolsavval ellátott kozmetikumok szintén felhasználhatók a bőr tisztítására, ám ezek a hatóanyagok nem alkalmasak a bőrbe történő bedolgozásra, és irritáló hatásúak lehetnek. Ha csökkenteni szeretnénk az irritáció kockázatát, a Cetaphil, Cerave vagy a Toleriane od La Roche Posay tisztító készítményeket ajánlott választani.

A RECLAR peeler csomagolásában a célnak megfelelő nagyon jó kezelési útmutató található, ezért itt erről nem beszélünk részlesebben.

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 28

A használat után száraz vagy összehúzódott bőr érzete lehet.  Bőrpír általában nem jelentkezik. Az így előkészített bőrre a bőr típusának vagy az aktuális szükségletnek megfelelő maszkot lehet felvinni. Hogy milyen szépségápolási készítményeket használ, összességében jelentéktelen, mivel a RECLAR segítségére lesz a legjobb ápolási hatás elérésében, és a legtöbbet hozza ki majd a bőrápolási rutinjából.

A RECLAR a bőr állapotának javításával és tisztításával és a galvanikus folyamattal javítja az általunk használt szérumok és krémek hatóanyagainak felszívódását a bőrbe. A rendszeres tisztítás ideje alatt csökken az exfoliáció szükségessége, de a galvanikus- és fénykezelést minden nap biztonságosan használhatjuk. Az én kedvenc termékeim, maszkok és szérumok, amelyeket például a RECLAR peelerrel használhat, az alábbi ábrákon láthatók.

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 29

Hidratáló, nyugtató és vitamindús az ANNEMARIE BÖRLIND-től.

A hidratáló szérum használata szintén megfelelő, de ez a bőr típusától és a kívánt preferenciáktól függ.

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 30

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 31

A RECLAR peeler előnyei, retinoidokkal társítva

Saját magam is használok retinoidokat a bőrápolási rutinomhoz, konkrétan az egyik leghatékonyabb retinoid formát, a 0025% zselés tretinoint.  A tretinoin hatóanyagként eredetileg pattanások kezelésére szolgáló gyógyszer volt. Idővel bebizonyosodott, hogy a pácienseknél nemcsak az aknék állapotának javulása ment végbe, hanem a ráncok „kisimítódása”, a bőr erősödése, a pigment foltok halványodása is.

Mint egy varázslat, amely a tretoint az egyik leghatékonyabb anti-aging összetevővé tette. Normál használatra én a könnyebben elérhető formát, a Retinolt vagy a Retinaldehyd választanám.

A peeler segít a retinoid által okozott exfoliációban

A retinoidok erőssége és irritációs képessége miatt a RECLAR peelert nem használtam a készítmény bőrbe való bedolgozására. A bőr nagyon jól megbirkózik az ezt követő túlzott hámlással, amelyet kezdetben a retinoid terápia okoz.

Többféle módon harcolhat ezellen, például különféle típusú peelinggel – valamilyen laza enzimatikus vagy finom szemcsés krémmel, amelyeket én ebben az esetben nem ajánlok. A RECLAR nálam a fokozott hámlással kiválóan megbirkózott. Az én esetemben egyáltalán nem történt irritáció, mert a kezelés nagyon könnyű. Könnyű kézzel kell használni, csak nem szabad rányomni a bőrre.

A RECLAR használata otthoni kezelésre sikeresnek bizonyult és hosszú ideig rendszeresen fogom használni. Hiszem, hogy Önnél is megálljs majd a helyét és az Ön befektetését kiegyensúlyozza majd a szebb és jobb minőségű bőre.

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 32

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 33

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 34

(Forrás: www.medicalnewstoday.com, www.cosmetology-info.com, www.masterpieceskinrestoration.com, www.shape.com, www.dermstore.com, www.byrdie.com)

Dr. Katarina Bieleszova: Hogyan működik a RECLAR peeler, amikor retinoidokkal használjuk? 35

A nevem Katarína Bieleszová, általános orvostudományi szakot végeztem és rehabilitációval foglalkozom, de eredeti szakirányom és az életem végéig tartó vonzerő továbbra is a dermatológiához kapcsol, amelyre szabadidőmet szentelem.

Nagyon örülök, hogy ma már nagyobb rátekintésem van a bőrápolásra,és arra is, hogy otthoni környezetben hogyan segíthetünk és kaphatunk magas minőségű kezelést.

Nagyon sokáig kerestem a hatékony, de enyhe exfolációs készüléket,és csak a RECLAR teljesítette pontosan az elvárásaimat.